Servisni Magacin

 

 

 

SERVISNI MAGACIN WEB !

 

 

 

Servisni Magacin je aplikacija namenjena za vođenje evidencije i nabavku rezevnih delova između TV servisera. Ovde možete pronaći kompletno uputstvo za korišćenje.

Aplikacija se sastoji se iz 4 glavna dela:

Tražim

Tražim

Lista modula (delova) koji su Vam potrebni.

Imam

Imam

Lista modula (delova) koje imate na stanju.

Trebaju

Trebaju

Svi moduli (delovi) za kojima su serviseri u potrazi.

Sve

Sve

Svi moduli (delovi) koje svi korisnici aplikacije imaju na stanju.

Kada Vam je potreban neki modul :

Prvo što bi trebali da uradimo kada nam je potreban neki modul, je da ga potražimo kod sebe na stanju. To možemo uraditi u prozoru Imam.

Ovaj deo aplikacije je namenjen za praćenje stanja delova koji se nalaze kod Vas. U gornjem delu nalazi se polje za pretragu, gde možete ukucati oznaku modula, model televizora ili proizvođača.Ukoliko ste pronašli željeni deo, kliknite na njega da Vam se otvore detalji. U detaljima možete videti i gde Vam se taj modul nalazi(Na primer: “U kutiji 9).  Ako niste pronašli modul koji Vam je potreban kod sebe na stanju, predjite na prozor SVE.

Ovde su svi delovi koje korisnici aplikacije imaju. U polje za pretragu takođe možete ukucati oznaku modula, model televizora ili proizvođača. Kada nađete modul koji Vam je potreban, kliknite na njega da Vam se otvore detalji. Tu možete videti sliku modula koju možete uvećati, druge oznake ako ih ima i kontakt podatke kolege koji ima taj modul. Ako niste pronašli modul koji Vam je potreban kod sebe na stanju, predjite na prozor TRAŽIM.

U prozoru Tražim su svi moduli za kojima ste u potrazi a trenutno ih niko nema na stanju. Kada kliknete na dugme DODAJ NOVI MODUL i popunite podatke o modulu koji Vam je potreban, svim kolegama će stići notifikacija da tražite taj modul, da bi oni mogli da provere da li ga imaju na stanju, a nisu ga ubacili u aplikaciju. Takodje tokom upisa možete u poljima “Za klijenta:” i “Klijentov broj mob:” upisati za kog klijenta Vam je ovaj modul potreban, tako da i ako prođe duži vremenski period dok se ne pojavi, vi ne zaboravite za koga tražite 🙂 .

U trenutnu kada se modul koji tražite pojavi na stanju, stićiće Vam obaveštenje da postoji mogućnost da neki kolega ima modul koji vi tražite. Kada uđete u aplikaciju, moduli za koje postoji poklapanje imaće pozadinu crvene boje.

Kada kliknete na modul za koji postoji moguće poklapanje, u donjem delu moćićete da vidite koji korisnici imaju taj modul.

Klikom na neki od ponudjenih poklapanja otvaraju Vam se detalji o tom modulu i kontakt podaci korisnika koji ga je dodao na stanje. 

Pri ubacivanju modula preporuka je da što više podataka popunite ako je to moguće, jer samim ti povećavate šansu da algoritam pronađe modul koji tražite. Iz razloga sto neki moduli imaju više oznaka, a nekad i sami korisnici pogreše, napravljen je algoritam koji upoređuje sve oznake modula, model televizora, proizvođača…

Kada želite da ubacite neki modul na stanje, kako bi ga prodali ili imali na stanju zbog vođenja evidencije svog magacina rezervnih delova :

Ako modul želite da prodate, pre ubacivanje na stanje najbolje je da kliknete na tab Trebaju. Tu je spisak svih modula za kojima su serviseri u potrazi. U gornjem delu imate polje za pretragu u koje možete upisati oznaku modula i videti da li ga neki serviser traži. Ako ga neko traži, klikom na modul dobijate detalje o modulu (da proverite da li je to taj), kao i kontakt informacije o korisniku koji ga traži.

Ako niko trenutno ne traži modul koji želite da ubacite, idite na tab Imam. Klikom na “DODAJ NOVI MODUL” otvara vam se stranica za dodavanje modula na stanje. Prvu oznaku modula je obavezno da popunite, a mi Vam preporučujemo da popunite sve ukoliko ste u mogućnosti jer ćete taj modul tako pre prodati ili sami pronaći kada Vam zatreba. Ukoliko niste  sigurni koja je tačno glavna oznaka modula, najbolje je da popunite sva tri polja. Na kraju ove stranice bice i primeri sa oznakama modula.

Ako neki modul već imate na stanju ili ste pogrešili njegovu oznaku. Klikom na taj modul u prozoru Imam otvara Vam se stranica sa detaljima na kojoj možete izvršiti izmene.

Pri ubacivanju modula na stanje preporuka je da što više podataka popunite ako je to moguće, jer samim ti povećavate šansu da ga prodate ili pronađete kasnije.

U poslenjem delu aplikacije imate Servisi u garanciji. Ovde možete pronaći spisak kolega tj. servisa i za koje brendove vrše servis u garantnom roku. Ovo Vam može značiti ako ste u potrazi za neki software-om ili firmware-om.

Primeri oznaka modula :

  • LG – EAX, EBR ili 6870…
  • Samsung – BN41, BN44, BN96…
  • Philips – 3139, 715G…
  • Toshiba – V28A, V71A…
  • Sony – 1-878, 1-888, 1-881…
  • Panasonic – TNPA, THPH…
  • Vivax, Vox, Fox, Adler, Tesla, Stella – TP.MS…